top of page
Frank Redant - Deeplake Gundogs

 

Frank Redant «door de jaren heen»

Een jaar en zes maanden nadat Kelland Ross mij vergezelde, werd één van mijn dromen werkelijkheid, ik kroonde Ross tot Belgisch en Internationaal werkkampioen!

 

In het begin leek het onmogelijk om dit te bereiken. Mijn eerste stappen in de wereld van honden waren vooral gericht op het bezoeken van tentoonstellingen in binnen- en buitenland met mijn Golden Retriever Baggio.

Toen ik voor de eerste keer deelnam aan een workingtest met hem, raakte ik echter meteen geprikkeld om te werken met retrievers. Het trainen van honden in de buitenlucht sprak me meer aan en het resultaat dat je behaalde tijdens wedstrijden had je meer in eigen handen.

Ik ruilde de borstel voor een zak met dummy's en kocht ook een Golden Retriever die meer gericht was op werken. Met Vierri, mijn donkerbruine Golden Retriever, bracht ik wekelijks uren door in velden en bossen. Na verloop van tijd kon ik ook met hem deelnemen aan wedstrijden. Buiten de goede resultaten die ik met hem behaalde, waren het vooral de mindere resultaten die me motiveerden om het nog beter te doen. Ik leerde met vallen en opstaan en kreeg hierbij hulp van verschillende mensen. Ik leerde van iedereen en probeerde uit wat voor mij het beste werkte.

Toen ik de kans kreeg om een 4-jarige zwarte labrador te kopen, twijfelde ik geen seconde. Ross en ik kenden elkaar nog niet goed genoeg toen we besloten om toch deel te nemen aan de Coupe d'Europe in Zweden. Daar ontdekten we de negatieve kanten van elkaar en keerden enigszins teleurgesteld terug naar huis.

We gingen samen jagen, namen deel aan workingtesten en veldwedstrijden en werkten vooral hard aan onze tekortkomingen. We werden beste vrienden en de resultaten bleven niet uit. Enkele maanden later wonnen we onze eerste veldwedstrijd met CACT in Saint-Fontaine. Een jaar later, na verschillende goede resultaten, behaalden we de 1e plaats met cac-cacit op het belgisch kampioenschap in Vezon & Bornem waar ik met 3 honden meedeed wat tot nu nog niet geevenaard is.

 

Deeplake Gundogs CACT CACIT
bottom of page